Menú principal

Sou a: Inici / ca / Publicacions / RDE · Revista Digital de la Escena

Revista Digital de la Escena

Revista Digital de la Escena
Revistas de teatro


A través de la Revista Digital de la Escena, de les millors entre les revistes de teatre, el Centro de Documentación Teatral ofereix una síntesi de les diverses realitats escèniques al nostre país. Una realitat que s’inclou a les fitxes, fotografies, textos, enllaços i documents audiovisuals que són resum de centenars d’hores d'enregistrament on plasmar amb amplitud el panorama teatral espanyol.

MEMÒRIA DE UNA REVISTA


envaseDVD08_p.png

Entre el 2006 i 2009 , el Centro de Documentación Teatral va editar quatre números de la Revista Digital de la Escena en DVD-ROM.

A 2010 vol dir la transformació de la Revista Digital de la Escena , completament renovada en el seu format per facilitar una navegació web àgil. Aquí oferim la “foto fixa” de la revista que al llarg del darrer any va anar renovant-ne els continguts.

RDE 2010
RDE 2011
RDE 2012
RDE 2013
RDE 2014
RDE 2015

sumarioRDE_pp.png

A DEBATE

La RDE obre cada any els seus contingut amb un reportatge ampli que tracta de posar en valor un aspecte destacat de la nostra escena. A Debate ofereix un reportatge que tracta d’analitzar en profunditat un territori de les nostres arts escèniques. Durant els darrers anys, per exemple, s’ha observat el panorama del circ a Espanya o les relacions entre el teatre i la discapacitat, la relació que manté el món de les arts escèniques amb aquest nou tauler de joc que és Internet...

CON ACENTO

La secció Con acento se centra en les notícies i esdeveniments que s’han produït al llarg de l’any. Així, deixem un espai per al ressò que han tingut els diversos efemèrides, recordem i acomiadem a professionals de la nostra escena, tot recuperant treballs i imatges de les seves trajectòries; enumerem alguns dels premis més destacats que s'han atorgat durant l’any, i ens detenim en alguns dels concedits a les nostres grans figures per valorar la seva trajectòria. Tot això, recordant aquells fets especialment destacats al llarg de l’any.

EL ALTAVOZ

En El altavoz oferim la pròpia veu de la nostra escena a través d’entrevistes amb professionals i l’anàlisi dels crítics.

CARTELERA

La secció Cartelera mostra una selecció de gairebé un centenar d'espectacles, i ofereix una fitxa completa de cadascun d’ells, a més de fotografies i fragments de vídeo. En tota, prop de dues hores d’imatges en vídeo i unes mil fotografies. Aquesta selecció d’un centenar d’espectacles -cada any s’estrenen a Espanya més d’un miler-, es realitza atenent a la necessitat de mostrar tots els gèneres i un panorama el més ampli possible del que es realitza en tot el territori espanyol, entre aquells espectacles dels que és possible oferir imatges de qualitat i que han tingut un important impacte als mitjans de comunicació.

Abrir RDE

Accions del document

Relacionats
Col. leccions digitals

Oferim tres col·leccions de documents, àudio, caricatures i fotografies, de gran utilitat per als professionals i estudiosos, i també d’un gran atractiu per a tots els amants de les arts escèniques.

Teatro para ti

Un producte àgil, dinàmic i atractiu on trobar diferents eines educatives, destinades a l’estudi de les obres incloses al currículum de formació secundària.

Documentos para la Historia del Teatro Español

El CDT presenta un projecte de recerca que persegueix la innovació en el seu format i continguts: milers de documents digitalitzats (premsa, fotografies, vídeos, cartells, etc.) i organitzats per seccions per a un accés més senzill.